Aanhoudingen na poging tot doodslag

De politie hield op zondag 16 oktober, rond 05.00 uur, een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn in zijn auto op de Prins Bernhardlaan aan. De man wordt er van verdacht kort voor zijn aanhouding met zijn auto te zijn ingereden op twee 19-jarige vrouwen uit Alphen aan den Rijn en Rotterdam. Dit gebeurde op de Hooftstraat en vond plaats na een woordenwisseling. De vrouwen die over de Hooftstraat fietsten konden net op tijd de aanstormende auto ontwijken. Daarbij kwam één van hen ten val. De bestuurder stapte uit en gaf nog één van de vrouwen een klap in het gezicht en een trap tegen haar been. Vervolgens ging hij er vandoor. De gewaarschuwde politie zag hem op de Willem de Zwijgerlaan rijden en stopte de auto op de Prins Bernhardlaan. De politie heeft de auto en het rijbewijs van de verdachte inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

De politie heeft maandagavond, 17 oktober, nog twee verdachten aangehouden op verdenking van poging doodslag. De mannen, twee Alphenaren van 27 jaar, worden ervan verdacht zondag 16 oktober, rond 05.00 uur, met een auto te zijn ingereden op twee 19-jarige vrouwen uit Alphen aan den Rijn en Rotterdam. Dit gebeurde op de Hooftstraat en vond plaats na een woordenwisseling. De vrouwen die over de Hooftstraat fietsten konden net op tijd de aanstormende auto ontwijken. Daarbij kwam één van hen ten val. De bestuurder stapte uit en gaf nog één van de vrouwen een klap in het gezicht en een trap tegen haar been. De politie had zondag al een 27-jarige verdachte aangehouden. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.