Grote slotavond op Rijnplein

Vrijdag 30 september is de grote slotavond als afsluiting van de openingsactiviteiten Stadshart. Tijdens deze avond, die de inwoners wordt aangeboden door de gemeente Alphen aan den Rijn, is er een afwisselend programma met muziek, de uitreiking van de prijzen voor de fotowedstrijd en de finale van de Alphen Quiz. Klapstuk van de avond is het optreden van “Circle Percussion” die met 5 man sterk de show “Drums of the world” opvoert. De muzikale avond begint om 20.00 uur. Vooruitlopend is er ’s middags een gezellig en speciaal programma voor kinderen, georganiseerd door de mensen van het Vakantiespel.

Programma

16.00 – 18.00 uur Gratis 6-kamp met verschillende spelen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
Kinderen kunnen een deelnameformulier ophalen bij de stand van het Vakantiespel op het Rijnplein. De spelletjes die de kinderen kunnen doen zijn een levensgroot Vier op een rij, de kokosnotenboom, Sponge Bob spel, Skelterrace, Survivalparcours en Memoryspel.
Als de kinderen alle spelen hebben gedaan, krijgen ze tegen inlevering van het formulier
een certificaat en mogen ze een prijsje uitzoeken. Ook mogen ze een envelop van een
waslijn trekken. In 10 enveloppen zitten extra prijzen voor een rondleiding in de keuken
van Burger King.
20.00 – 20.45 uur Optreden van de Sunny Side Swing band
Deze Alphense band brengt swingende jazz- en bluesmuziek.

20.45 – 21.00 uur

Uitreiken prijzen digitale fotowedstrijd
De afgelopen tijd konden foto’s worden ingestuurd met als onderwerp “Je favoriete plek in het Stadshart”. Voor de fotowedstrijd zijn 122 foto’s binnengekomen waaruit een jury van Alphoto de keuze heeft gemaakt. De hoofdprijs is een digitale camera t.w.v. € 699,- aangeboden door Mediamarkt.

21.00 – 21.30 uur

Optreden van zanger Marco Laros
All-roundzanger Marco Laros brengt muziek van The Shadows, maar ook blues, disco en soul. Daarnaast heeft hij ook een uitgebreid Nederlandstalig repertoire waarmee hij het publiek op zijn hand weet te krijgen.

rond 21.30 uur

Finale van de grote Alphen Quiz
De twee finalisten die zijn overgebleven na de kwartfinale en de halve finale strijden op het podium om de hoofdprijs, een spaarrekening met € 1.000,- aangeboden door de Rabobank. De tweede prijs is een gezinsjaarabonnement voor 4 personen voor Avifauna. De finalisten krijgen 10 vragen voorgeschoteld waarmee hun parate kennis van Alphen aan den Rijn en het Stadshart wordt getoetst.

22.00 – 22.45 uur

Optreden van de band Djanecy
Djanecy timmert als 7-mans sterke formatie sinds 2002 flink aan de weg en hun repertoire bestaat uit Engels gezongen ballads en swingende muziek. De muziek van Djanecy heeft invloeden van vroegere topbands zoals the Eagles, Doobie Brothers, Allman Brothers etc. Toch is de band er goed in geslaagd een eigen geluid te produceren.

22.45 – 23.10 uur

Tweede optreden van zanger Marco Laros

23.10 – 23.15 uur

Symbolische overdracht van het Stadshart door burgemeester Schoof
Dit is het officiële moment van de avond waarin de burgemeester het Stadshart overdraagt aan de inwoners van de stad.

23.15 – 23.45 uur

Spectaculair optreden Circle Percussion met de show “Drums of the world”
De slagwerkgroep “Circle Percussion” verzorgt het spetterende slot van deze avond met de adembenemende show “Drums of the world”. Zij laten het swingende van Afrika en het spectaculaire van Japan zien en horen. Het optreden wordt ondersteund door een full color lasershow.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.