Nagenoeg zonder budget van Amsterdam naar Dakar

Onder de teamnaam Rollin’disaster (www.rollin-disaster.nl) gaan Sander Piket uit Alphen aan den Rijn en Constant Vink uit Lisse op 26 november van start in de 2e Amsterdam-Dakar Challenge. De bedoeling van deze tocht is om met auto’s in de laagste prijsklasse te vertrekken uit Amsterdam en na 3 weken te eindigen in Dakar (Senegal). De opdracht is simpel, de uitvoering waarschijnlijk een stuk moeilijker. Ca. 6.500 km afleggen over verharde-, onverharde wegen en woestijn. Dit allemaal in een auto van maximaal € 500,—en zonder formele ondersteuning.

Na de eerste Amsterdam-Dakar Challenge (2004) op TV gezien te hebben wist Sander het zeker dit is wat hij wilde gaan doen. Met zo’n laag mogelijk budget Dakar halen, geen dure auto, geen airco, geen luxe. De belangrijkste ingrediënten zijn zand, stof, gereedschap, lol en samenwerking.

Via internet was het niet moeilijk om in te schrijven op de challenge. Dat heeft Sander dan ook meteen gedaan. Hij heeft zich zelf en Constant opgegeven voor dit avontuur. Nadat ze aangemeld waren, heeft Sander Constant ook maar even op de hoogte gesteld dat hij een paar weken vrij moest houden in November. Zonder enige aarzeling heeft Constant hierin toegestemd en zo gaat het dus 26 november a.s. gebeuren.

Meteen na de definitieve inschrijving begon de zoektocht naar een geschikte auto. Na weken internet afgezocht te hebben, hebben ze een oude Nissan Patrol weten te vinden. Een 4×4 met een prima motor en iets minder goed plaatwerk.  Maar voor slechts € 500,—moet je ook niet te kritisch zijn. Het sleutelen is in volle gang, zo is er een slaapplaats op het dak gemaakt, kunnen ze koken op de achterklep en is er zelfs een geïmproviseerde douche installatie aanwezig.

De hele challenge staat in het teken van het goede doel. Het goede doel waar Sander en Constant voor gaan rijden is de A.S.A.P.-foundation. Deze stichting zet zich in voor de kinderen in het Afrikaanse Burkina Faso. De stichting realiseert kleinschalige projecten zoals het slaan van waterputten en het bouwen van scholen, een prima doel om je sterk voor te maken aldus team Rollin’disaster.

Sander en Constant zijn nu volop op zoek naar donateurs en sponsoren om een zo groot mogelijk geld bedrag bij elkaar te krijgen. Een aantal sponsoren zijn al gevonden maar er is nog de nodige stickerruimte op de auto beschikbaar voor andere sponsoren. Naast een aantal sponsoren zijn er al heel wat donateurs die geld of nuttige materialen gedoneerd hebben om Sander, Constant en de kinderen in Burkina Faso te steunen. Na aankomst in Dakar worden de auto’s inclusief de inboedel geveild en ook dat geld komt ten goede aan de A.S.A.P.-foundation.

Maak hun avontuur tot een succes en steun Sander en Constant door een donatie over te maken op giro 799004 t.n.v. S.J. Piket en/of C.W.J. Vink te Alphen aan den Rijn. Zie meer informatie over de challenge, het goede doel, de voorbereidingen en de tarieven met betrekking tot sponsoring op hun website www.rollin-disaster.nl.

image

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.