Politie treedt op na ongeregeldheden op Rijnplein

De politie heeft in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus opgetreden na ongeregeldheden in het centrum. Agenten liepen over het Rijnplein in verband met een feest waarbij er enkele honderd bezoekers aanwezig waren. Naarmate de avond vorderde werd de sfeer op het feest grimmiger. Tussen twee Alphenaren ontstond onenigheid waarna de agenten ingrepen. Ondanks waarschuwingen van de agenten bleef één van de twee Alphenaren een groep personen uitdagen. Ook gooide de Alphenaar op de Sint Jorisstraat een blik bier tegen een winkelpui. Hierop zijn de agenten de Alphenaar achterna gelopen om hem aan te houden. De Alphenaar liep inmiddels op het Fossapad en trof daar opnieuw de groep personen. Om een vechtpartij te voorkomen werd hij aangehouden.

De Alphenaar wist, door zijn jas uit te doen aan een agent de ontsnappen. Door wild om zich heen te trappen en te slaan raakte hij enkele personen uit de groep. De Alphenaar kwam hierbij ten val en liep enkele schrammen op. Na de aanhouding begon de groep jeugd zich recalcitrant te gedragen richting de politie waarna er assistentie werd ingeroepen. Ook werden er twee politiehonden ingezet. De agenten, ongeveer 30, hebben op de Pieter Doelmanstraat vervolgens een linie gevormd waarna de groep jongeren werd weggestuurd. Enkele keren werd de wapenstok gebruikt. Omstreeks 01.00 uur was de rust weer teruggekeerd. Naast de aanhouding werden twee processen verbaal opgemaakt voor het in het bezit hebben van een boksbeugel en één voor wildplassen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.