Hooftstraat loopt steeds harder leeg

In het Leidsch Dagblad staat een uitgebreid artikel over de winkeliers in de Hooftstraat. Er werd de laatste jaren al flink geklaagd over de achteruitgang van de Hooftstraat, maar nu steeds meer winkels rond het nieuwe stadshart opengaan lijkt de Hooftstraat helemaal leeg te lopen:

Al langer zuchten de winkeliers in de Hooftstraat over de teloorgang van hun straat als winkelgebied. Ze mopperen over de coffeeshops die daar op een kluitje zitten, over de daling van het aantal passanten in de straat en over verpauperde panden waarmee maar niks wordt gedaan. Nu de winkels in het nieuwe stadshart hun deuren openen keldert het aantal bezoekers helemaal.

De laatste tijd zijn veel winkels in de Hooftstraat gesloten. Dierplezier is naar Ter Aar vertrokken, ’t Spijkertje verhuist naar de Raadhuisstraat, SD Creations verplaatst een deel van zijn activiteiten naar de Castellumstraat, en de Hofmakerij is al verhuisd.

Lees het hele artikel: Leidsch Dagblad: Nieuwe stadshart is de druppel: de Hooftstraat loopt leeg

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.