Salsa dansen is plezier voor iedereen

image

Alweer enkele jaren geeft Salsa.nl les in Alphen aan den Rijn. Ook in september starten zij weer met nieuwe cursussen salsa / merengue.

Kennismaking

Voor wie eerst eens kennis wil maken met deze Latijns Amerikaanse dans is er woensdagmiddag 17 augustus bij de leslocatie aan het Lauraplein een heuse Latin minimarkt. Van 14.30 uur tot 18.30 uur klinkt daar Tropische muziek, zijn er gratis proeflessen en demonstraties. Bij de kraampjes kan men terecht voor danskleding en schoeisel, cd’s, fruitcoctails etc. etc.  Voor de kinderen is er
een springkussen.

Gratis proeflessen

Komend seizoen wordt er lesgegeven op de zondagmiddag (15.00 – 18.00 uur) en dinsdagavond (19.00 – 22.00 uur) in “De Dames van Alphen”.  Op 4 en 6 september zijn er gratis proeflessen in deze riante danszaal. De inschrijvingen voor de cursussen, die beginnen op 11 & 13 september is inmiddels gestart.

Pink Salsa

Extra en uniek in Alphen en omstreken zijn dit dansseizoen de cursussen voor de zg. “same-sex”paren. Zij kunnen op zondagmiddag 17.00 uur de salsa en merengue leren van de professionele dansleraar en zijn assistenten.

image

Real hot salsa

Zwoele klanken, een dansende massa en allemaal lachende gezichten is het beeld dat je op menig Latin party te zien krijgt. Salsa, merengue, bachata, zouk, samba, …….. Ze worden allemaal gedanst door allerlei mensen: mannen/vrouwen, jong/oud, groot/klein, autochtoon/allochtoon. Het maakt allemaal niet meer uit wie je bent of wat je doet. Latin brengt mensen samen en hoe.

Deze scene die zo’n 15 jaar geleden zijn entree heeft gedaan binnen Nederland is op dit moment groter dan ooit. Maandelijks zijn er meer dan 750 dansavonden, meer dan 185 Latin dansscholen en hoef je je absoluut nooit te vervelen met talloze concerten, buiten evenementen, etc.

Er is veel te vertellen over Latin muziek en dans, maar beter nog is er eens kennis mee te maken. Voor uitgebreide informatie kun je terecht bij de twee belangrijkste informatiebronnen die zowel in gedrukte vorm beschikbaar zijn als op internet.

  • www.salsa.nl informeert je direct en duidelijk over alles en iedereen die maar iets met Latin te maken heeft of die iets organiseert op het gebied van feesten, evenementen en danslessen.
  • www.latinalife.nl is een nieuw glossy Latin lifestyle magazine. Uniek in zijn soort en het informeert je over veel meer dan Latin dansen en muziek. Zo kun je er van alles terugvinden m.b.t. deze “Way of
    Life”. Eten, drinken, uitgaan, reizen, kleding, muziek, artiesten, etc.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.