Fietsencontroles Herenhof hebben effect

Regelmatige politiecontroles op het fietsen in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn hebben succes gehad. Het fietsen in het voetgangersgebied is beduidend minder geworden. Dat blijkt na een controleperiode van vier maanden.

In maart bleek dat het fietsen in het winkelcentrum hinderlijke vormen begon aan te nemen als gevolg van de bestratingwerkzaamheden Omdat de bestrating vlak voor de winkels in eerste instantie onaangeroerd bleef, werd er juist daarover gefietst. Dat leverde voor winkelend publiek gevaarlijke en vervelende situaties op.  Aanleiding voor het team Alphen-Ridderveld om gedurende de maanden april tot en met juli regelmatig in het winkelcentrum te surveilleren.

Voorlopig zijn de extra controles stopgezet. De wijkagent houdt nauwlettend in de gaten of bezoekers van het winkelcentrum zich aan de regels blijven houden. Is dat niet het geval dan worden de controles hervat.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.