Alphense voedselbank vindt onderkomen aan Thorbeckestraat

Alphen aan den Rijn heeft sinds kort een voedselbank, zo valt te lezen in het Leidsch Dagblad. Op dit moment deelt de voedselbank zo’n 20 pakketten per dag uit, maar dit zouden er wel eens meer kunnen zijn:

Stichtingsvoorzitter Jacob Wesselse en secretaris Hans Rozier vermoeden dat er zeker enkele honderden mensen in Alphen aan den Rijn zijn die maandelijks niet rondkomen. ,,Sommige mensen hebben zelfs geen geld om een broodje te kopen.” De beide bestuursleden beseften de ernst van de armoede binnen de gemeentegrenzen door hun vrijwilligerswerk bij de Bijstandswinkel. Tot nu toe betrekken ze de voedselpakketten van de voedselbank in Den Haag. Nu de stichting een feit is kunnen ze op zoek naar ondernemers die voedsel willen afstaan. Veel toezeggingen hebben ze nog niet ontvangen. Alleen de Rabobank wil helpen met het aankopen van een tweedehands bestelauto en C1000 Ridderhof heeft zijn medewerking toegezegd.

Veel van de mensen die gebruik maken van de voedselbank zitten in de schuldsanering waardoor er te weinig geld over is voor eten. ,,Een gezin met twee kinderen moet van zo’n 200 euro rondkomen”, zegt Rozier. Wesselse: ,,En dan is er vaak de laatste week van de maand geen geld meer om eten te kopen.”

Meer lezen: Leidsch Dagblad: 35 voedselpakketten per week in Alphen

Op dit moment werkt de voedselbank nog vanuit een ruimte aan de Europalaan, maar hier zal snel verandering in komen. Sinds afgelopen vrijdag heeft de voedselbank namelijk de beschikking over een eigen ruimte in het schoolgebouw aan de Thorbeckestraat. De gemeente stelt deze tijdelijk en om niet ter beschikking. Daarnaast krijgt de Voedselbank twee diepvrieskisten in bruikleen. De stichting beschikt zelf over koelkasten. Op die manier kan de voedselbank meer levensmiddelen opslaan en meer pakketten verdelen.

Wethouder Voogd is namens het college op zoek gegaan naar ruimte nadat de gemeenteraad op 30 juni het college had gevraagd om contact op te nemen met de initiatiefnemers van de Voedselbank. De raad stelde via een motie voor tijdelijk ruimte met koel- en vriescapaciteit beschikbaar te stellen. Tot nu toe haalde de stichting de voedselpakketten bij de Voedselbank in Den Haag. In het Alphense onderkomen kan de stichting eigen voedselpakketten samenstellen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.