Rechter: Aldi mag open

Eerder vandaag werd het al door Eric-Jan geplaatst als reactie onder het bericht Aldi lijkt uit op confrontatie, maar bij deze: Aldi mag van de rechter in elk geval voorlopig het filiaal aan de Eikenlaan openen.

Dit nadat eerder de opening van de Aldi door de gemeente was verboden omdat het in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. Afgelopen donderdag diende er een kort geding hierover. Hierop besloot de rechter dat het huidige bestemmingsplan niet direct duidelijk maakt wat er nu wel en niet is toegestaan aan de Eikenlaan. Daarom is de rechter van mening dat in elk geval totdat er duidelijker is wat er nu precies in het bestemmingsplan staat Aldi open mag.

Er is een bodemprocedure bezig, die echter nog lang kan duren. Tot die tijd ziet de rechter geen praktische bezwaren om de Aldi gesloten te houden. Dit betekent dus dat de Aldi binnen nu en enkele dagen haar deuren zal openen aan de Eikenlaan. Wel blijft er de mogelijkheid dat er in een bodemprocedure een ander oordeel volgt, waardoor de Aldi alsnog zal moeten sluiten.

Al met al is dit voor veel Alphenaren een verheugende uitspraak, omdat het toch wel duidelijk is dat veel Alphenaren om een goedkope supermarkt zitten te springen, zoals alleen al bleek uit de reacties op eerdere berichten over de gebeurtenissen rond de Aldi:

Over de rechtzaak werd al eerder geschreven door het Leidsch Dagblad: Alphen en Aldi voor de rechter.

Laten we nu hopen dat de gemeente en de Aldi tot de conclusie komen dat ze toch het beste af zijn door samen te werken, zodat er naar een duurzame oplossing gezocht kan worden die voor alle partijen acceptabel is. Mijn plan: over een paar jaar op de Baronie alle prijsvechters op een rijtje: Lidl, Aldi, Digros of Jumbo, en dan mag Hoogvliet ook wel meedoen. Daarnaast zou er in het noorden van Alphen ook een prijsvechter moeten komen naast de C1000’s en Albert Heijns die daar zitten, dit in Ridderhof of Herenhof.

Overigens is Alphen.COM de laatste uren ongelovelijk traag. Dit ligt aan de webhost, en ik kan daar helaas weinig aan doen. Excuses voor de overlast.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.