Besluit IJsbaan uitgesteld

De plannen voor een ijsbaan in Alphen aan den Rijn zijn nog steeds niet definitief. Begin juni bestond het idee dat de gemeente en de ontwikkelaars BAM en Planet on Ice en initiatiefnemers Gijsman & Van Leeuwen voor het einde van de maand tot een akkoord zouden komen. Die beslissing is nu opgeschoven richting het komende najaar.

De ontwikkelaars zijn ondertussen druk bezig met allerlei plannen om het ijsstadion betaalbaar te maken en te houden, zo valt te lezen in het Leidsch Dagblad:

Het bestaat uit 10.000 vierkante meter ‘ijsbedrijvigheid’, zoals twee ijsbanen voor kunstschaatsen, ijshockey en shorttrack plus een vierhonderdmeterbaan.

Dit wordt aangevuld met 22.000 vierkante meter aan ‘ontspanning en arbeid’. Naast vergaderruimten zijn er bijvoorbeeld plannen voor horeca, skibanen, fitness, een in- en outdoorcentrum, squash, een kinderspeelparadijs, een discotheek, bowlingbanen, een bioscoop, en een evenementenhal.

Vanuit de Alphense politiek klinkt ondertussen het signaal dat het niet de bedoeling is dat de ijshal gaat concurreren met allerlei andere projecten in Alphen aan den Rijn. Zo zijn er bijvoorbeeld al twee bioscopen in het centrum van Alphen, een derde is dan enigszins overdreven. Of zoals raadslip Sneep van de ChristenUnie in het hierboven ook geciteerde artikel opmerkt: Door de bedrijven zie je de ijshal niet meer.

Leidsch Dagblad: IJshal mag geen ‘concurrent van Alphen’ worden

Nieuws over de Alphense ijsbaan

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.