Oefening met noodwatervoorziening

Afgelopen maandag heeft Hydron in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn ‘s middags een oefening nooddrinkwatervoorziening gehouden. Aan de oefening namen naast Hydron en de gemeente Alphen ook de Rijn- en Veenstreekgemeenten en de gemeentes Leiden en Voorschoten deel. De oefening vond plaats op het parkeerterrein aan de Geerestein.

Bij een ramp of grote calamiteit kan een langdurige onderbreking van de drinkwatervoorziening ontstaan. In dat geval moet worden teruggevallen op een nooddrinkwatervoorziening. Tijdens de oefening wordt de inrichting van een distributiepunt, de communicatie tussen betrokkenen, het op- en afbreken van een nooddrinkwatervoorziening en de distributie van drinkwater geoefend.

Om de oefening zo echt mogelijk uit te voeren, hebben leerlingen van basisschool De Hobbitburcht water gehaald met behulp van
jerrycans. Na het opbouwen van de installatie hebben eerst leerlingen van groep 4 en 5 water getapt, en daarna leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.