Zwembad De Thermen moet verdwijnen

Het ziet er naar uit dat zwembad De Thermen haar deuren zal gaan sluiten. Vorig jaar is besloten dat de gemeente Alphen 300.000 euro moet bezuinigen op de Alphense zwembaden. Er is nu door een bureau onderzoek gedaan naar de manier hoe dit gerealiseerd kan worden. De conclusie is dat dit het makkelijkste te realiseren is door zwembad De Thermen te slopen en op die lokatie appartementen te bouwen.

Tegelijkertijd zou zwembad De Hoorn uitgebreid moeten worden om het verlies van De Thermen te compenseren. Op die manier kan per saldo zo’n € 123.000 tot € 270.000 per jaar worden bespaard. Een uitbreiding bij zwembad De Hoorn zou echter wel betekenen dat de buitenbadvoorzieningen daar dan gaan verdwijnen.

Ook is het prijsniveau van de zwembaden in Alphen vergeleken met andere zwembaden in de regio. Het blijkt data het prijsniveau in Alphen aan den Rijn laag is. In Alphen bestaal je als volwassene € 2,80 voor een kaartje, gemiddeld is dat € 3,73. De conclusie van onderzoeksburo Metrum is dat via een aanpassing van de tarieven en/of het programma-aanbod meer opbrengsten kunnen worden gegenereerd zonder dat het aanbod uit de pas loopt met het aanbod in de regio. Een stijging van de tarieven met € 0,25 levert een meeropbrengst van € 100.000 per jaar op.

De komende weken zal het college het rapport over de zwembaden bespreken met diverse belangstellenden, zoals de Stichting Sportcentrum, de Sportraad, en de diverse Alphense zwemverenigingen. Op basis van die gesprekken zal er in augustus 2005 een besluit genomen moeten worden over de toekomst van de zwembaden waarna de gemeenteraad in september het definitieve voorstel van het college zal bespreken.

Zie ook "Zwembad De Thermen in Alphen moet dicht" (Leidsch Dagblad)

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.