Drie jaar geëist tegen moeder Savanna

De afgelopen week is de rechtzaak tegen de moeder van Savanna verder gegaan. De afgelopen dagen is er onder andere gesproken over de doodsoorzaak van Savanna. Hierover valt het een en ander te lezen in het Leidsch Dagblad:

De twee getuige-deskundigen moesten voor de rechtbank verschijnen om zo veel mogelijk duidelijkheid te geven over de doodsoorzaak van Savanna. Het probleem waarmee de rechtbank worstelt is namelijk dat Savanna op verschillende manieren om het leven gekomen kan zijn. De prop in de mond kan fataal geweest zijn, maar het meisje was op het moment van overlijden zo zwaar ondervoed dat dat alleen ook al de dood tot gevolg kan hebben gehad. En dan zat de nek van Savanna ook nog eens onder de striemen en blauwe plekken die erop wijzen dat het meisje op de dag van haar overlijden ook nog gewurgd is.

Lees verder in het Leidsch Dagblad: Savanna stikte door washand, verkoudheid en ondervoeding

Vandaag heeft het OM haar strafeisen bekend gemaakt in de rechtzaak. Hierover staat een artikel op Nu.NL:

Sonja de J. moet van het Openbaar Ministerie (OM) drie jaar de gevangenis in omdat zij haar driejarige dochtertje Savanna ernstig heeft mishandeld en gedood. Tegen haar man Mario B. eiste het OM twee jaar celstraf. Tegen beide verdachten eiste het OM dinsdag voor de rechtbank in Den Haag ook tbs met dwangverpleging. De rechtbank heeft de officier van justitie om uitleg gevraagd over de argumentatie bij haar strafeis.

Nu.NL: Celstraffen en tbs geëist voor doden Savanna (inclusief Video).

Eerder

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.