Jongeren opgepakt voor serie berovingen

De politie Hollands Midden heeft 7 jongeren tussen de 16 en 19 gearresteerd wegens een serie berovingen in Alphen aan den Rijn in de eerste helft van dit jaar. Vijf jongeren zijn afkomstig uit Alphen aan den Rijn, daarnaast komt er een uit Rotterdam en een uit Zoetermeer. De jongens pleegden de overvallen met name in het Bospark, maar ook enkele keren in de wijk Ridderveld.

Het Leidsch Dagblad doet vandaag uitgebreid verslag:

Begin dit jaar durfde geen oudere dame nog in het Alphense Bospark te wandelen. Telkens werd de samenleving opgeschrikt door berichten over agressieve tasjesdieven. De daders leken zich te concentreren op het Bospark en omgeving. Vooral (oudere) dames waren een gewild slachtoffer.

Meestal trokken de daders hard aan de tassen. Soms viel een vrouw daarbij van haar fiets, waardoor ze letsel opliep. Een 83-jarige Alphense werd op een wel heel gewelddadige wijze van haar tas beroofd. De tas van de vrouw zat goed vast aan haar rollator en was niet zo makkelijk te bemachtigen. De dader trok net zo lang tot de vrouw met rollator en al omviel. Toen de dame eenmaal op de straat lag, werd ze door de dader hard in het gezicht geschopt.

Leidsch Dagblad: Politie rolt bende tasjesdieven op

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.