Komst ijshal Alphen iets dichter bij gekomen

De komst van een ijshal in Alphen aan den Rijn lijkt iets dichter bij te zijn gekomen, zo werd deze week bekend. De gemeente en de initiatiefnemers van de ijsbaan zijn deze week overeengekomen hun uiterste best te doen om voor eind juni een overeenstemming te bereiken die voor alle partijen acceptabel is.

Er bestaan al enkele jaren plannen om een ijsbaan te bouwen in Alphen aan den Rijn. De gemeente heeft hier ook een eenmalige subsidie voor beschikbaar gesteld in het kader van de actie "Wat te doen met tien miljoen". De plannemakers en de gemeente hebben echter nog geen overeenstemming bereikt. Zo is de grondprijs op de beoogde locatie (Hoorn West) erg hoog, wat de exploitatiekosten verder verhoogt. Om deze kosten te drukken wensten de initiatiefnemers een hal met speelautomaten realiseren. De gemeente weigert dit echter omdat de enige vergunning voor gokautomaten reeds vergeven is aan Avifauna. Om de ontwikkelaars tegemoet te komen heeft de gemeente daarom mogelijkheden aangeboden om de grondprijs te verlagen, zoals door het geven van een korting wegens meervoudig grondgebruik, het creeren van een gezamelijke parkeerfaciliteit voor het bedrijventerrein en het toestaan van meer functies in het complex.

Voor het plan voor The Dutch Oval zoals de naam nu luidt is een plan ontwikkelt dat voorziet in 10.000 m2 aan ijsgerelateerde functies, zoals twee ijsbanen voor kunstschaatsen, ijshockey en shorttrack, plus een 400 meter baan. Dit wordt aangevuld met 22.000 m2 aan zogenaamde leisurefuncties, zoals horeca, skibanen, fitness, een in- en outdoorcentrum, squashbanen, een kinderspeelparadijs, een discotheek, een mega sportstore, bowlingbanen, een bioscoop, winkels, kantoren, vergaderruimtes en een evenemtenhal.

Nieuws over de Alphense ijsbaan

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.