Showtime voor Synchroonzwemsters Sprey Hout AZC

Van de afdeling Synchroonzwemmen van Sprey Hout AZC ontving ik het volgende bericht over een demonstratie die ze zaterdag 11 juni aanstaande organiseren in zwembad De Thermen:

Op zaterdag 11 juni as. wordt in zwembad “De Thermen” te Alphen aan den Rijn een open ochtend met spetterende shows georganiseerd door de afdeling Synchroonzwemmen van Sprey Hout AZC. Op deze ochtend nodigen we een ieder van 09.30 – 12.30 uur uit om eens te kijken wat Synchroonzwemmen nu precies is. Je mag deze dag samen met de programmamakers van TV West eens achter de schermen kijken naar de kunst van deze zwemsport.

Het eerste uur laten trainsters en meisjes zien hoe een training bij synchroonzwemmen er uit ziet. De trainingen bij deze sport zijn zeer gevarieerd. Je moet een goed uithoudingsvermogen hebben. Zowel voor de techniek (figuren) als de uitvoeringen (show) moet je veel oefenen om lang onder water te kunnen blijven. Hiervoor krijgen de meisjes conditietraining. Naast conditietraining wordt er ook op lenigheid getraind. Ze oefenen de “spagaat” en de split” op de training, maar ook thuis. Hoe meer je oefent, hoe beter het natuurlijk gaat.

De leukste training is natuurlijk de training op muziek. De meisjes beschikken over een flink gevoel voor ritme. Een uitvoering kan je alleen (solo), met z’n tweeën (duet) of in een ploeg zwemmen. Een ploeg bestaat uit minimaal vier en maximaal vijf meisjes. Tijdens een muziektraining is het de kunst de synchroonzwemfiguren zo goed en gelijk mogelijk te leren zwemmen op de maat van de muziek. Dit wordt op de kant (droogtraining), maar ook in het water getraind.

Het vele trainen resulteert uiteindelijk in een geweldige uitvoering. Als jou dit allemaal wel leuk lijkt en je hebt je A-zwemdiploma mag je ook om 09.30 uur je badpak aantrekken en eens een training meedoen.

Om de uitvoeringen draait het natuurlijk allemaal. Het tweede en derde uur van deze ochtend is dan ook één groot showspektakel. We nodigen u uit om naar de uitvoeringen van dit seizoen te komen kijken. Een echte show met glitters en glimmers op de badpakken en haren en natuurlijk zwemmen ze op schitterende muziek. Deze ochtend zullen onder andere de Junioren van Sprey Hout AZC een geweldig ploegnummer zwemmen op muziek van de bekende film “Pirates of the Caribean”, de zilveren ploeg van NK Synchrobeat (het Nederlands Kampioenschap voor meisjes van 10 tot 14 jaar) zal nog één keer schitteren op muziek van de film “Atlantis”, maar ook de meisjes die nog maar net zijn begonnen met synchroonzwemmen zwemmen al een leuke uitvoering op muziek genaamd “Esmeralda”. Een ochtend die bol staat van de uitvoeringen door en voor groot en klein. Ploegen, duetten en soli ……. de afdeling Synchroonzwemmen van Sprey Hout AZC haalt deze ochtend alles uit de kast.

Tot in het zwembad (Zaterdag 11 juni as. van 09.30-12.30 uur). De toegang is GRATIS.

image

De selectieteams van Sprey Hout AZC

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.