IBB-Kondor redt Huttenbouw

De jaarlijkse Huttenbouwweek in de een-na-laatste week van de schoolvakantie kan dit jaar dit jaar toch doorgang vinden. Werd de organiserende Stichting Huttenbouw vorig jaar plotseling geconfronteerd met de veranderde planning van het Nieuwe Sloot terrein, voor dit jaar ging alles ook niet vanzelf. Toen in 2004 bleek dat ondanks eerdere toezeggingen het niet mogelijk bleek om een Huttenbouwweek op het terrein De Nieuwe Sloot te organiseren werd er in 2004 (eenmalig) uitgeweken naar het terrein van de voormalige chocoladefabriek De Baronie.

IBB-Kondor en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn bezig om dit terrein te ontwikkelen. De Stichting Huttenbouw werd via de gemeente Alphen aan den Rijn gewezen op het terrein van de IJsclub CP Mulder. Dat terrein wordt ’s zomers toch niet gebruikt en zou een goede locatie voor een Huttenbouwweek zijn. Zoals sommige Alphenaren nog wel weten, is de Stichting Huttenbouw jaren geleden (1974) op de vorige IJsbaan (bij het huidige Raoul Wallenburgplein) begonnen met het organiseren van de jaarlijkse Huttenbouwweek.

Omdat dit terrein echter onder beheer van de IJsclub CP Mulder valt, zijn er een aantal gesprekken geweest over het gebruik van het terrein. Alhoewel de Stichting Huttenbouw alle medewerking krijgt van het bestuur van de IJsbaan CP Mulder (de beheerder van de IJsbaan), bleken er aan het gebruik van het terrein als Huttenbouwterrein wel wat haken en ogen te zitten. Uiteraard mag de baan zelf niet lek raken, dat is logisch.

Het terrein is met grote vrachtwagens echter moeilijk te bereiken. Het is onmogelijk om met vrachtwagens het benodigde hout te brengen (en na de Huttenbouwweek weer op te halen) zonder het terrein te beschadigen. Omdat de Stichting Huttenbouw niet het risico wil lopen dat er na afloop van de Huttenbouwweek de IJsclub CP Mulder met een kapot (gereden) terrein achter blijft, is er besloten om (al is het maar voor één jaar) uit te zien naar een ander terrein. Na een gesprek met IBB-Kondor bleek dat zij nog wel bereid waren om het terrein beschikbaar te stellen voor 2005. Volgens IBB-Kondor kan het niet zo zijn, dat alles in de gemeente Alphen aan den Rijn draait om de komst van een supermarkt, cq discounter.

De Stichting Huttenbouw is uiteraard zeer blij met dit gebaar en kan nu weer gewoon verder met de verdere organisatie van de Huttenbouwweek.

De Huttenbouwweek wordt georganiseerd van 1 t/m 5 augustus. Deze week staat open voor alle kinderen van 4 tot 14 jaar. Vorig jaar deden bijna 700 kinderen mee aan deze jaarlijkse happening. De voorverkoop van de Huttenbouwweek begint op 18 juni in onze kraam naast Top-1-Toys in de Hooftstraat.

Het thema van 2005 is: “het Wilde Westen”. Gezien de locatie in Alphen-West is dit niet eens een slechte keus. Ruim 60 vrijwilligers zullen er op toezien dat het er niet al te wild aan toe gaat.

Voor meer informatie kunt U terecht op de site van de Stichting Huttenbouw:
www.huttenbouw.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.