Bouwaanvraag ALDI afgewezen

2 maart 2005 heeft Aldi een bouwvergunning aangevraagd voor het vernieuwen en veranderen van het pand Eikenlaan 227a/229, om dit pand geschikt te maken voor detailhandel en parkeren. De gemeente is voornemens om deze aanvraag af te wijzen, omdat het gebied rond de Eikenlaan niet bestemd is voor detailhandel. Voorheen diende het pand als vestiging van de Karwei. Dat was eigenlijk ook niet toegestaan, maar omdat de Karwei er al zat voordat het huidige bestemmingsplan geschreven werd is hier toestemming voor gegeven. Een nieuw bedrijf op dezelfde lokatie moet zich wel aan het geldende bestemmingsplan houden, aldus de gemeente.

De gemeente is van mening dat het bedrijventerrein er niet bij gebaat is als er detailhandel gevestigd moet worden, zeker omdat er ook al plannen bestaan voor het vestigen van detailhandel op het Baronieterrein. Dat is wel een bedrijventerrein, maar het complex rond de Baronie is een uitzondering, want de gemeente is van mening dat de winkelstructuur van Alphen er niet mee geholpen is als er op verschillende lokaties prijsvechters gevestigd worden.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.