Gemeente wil overeenkomst met krakers voormalig SWA pand

Het Leidsch Dagblad meldt dat de gemeente de mogelijkheden onderzoekt om tot een gebruiksovereenkomst te komen met de jongeren die op dit moment een deel van het voormalige SWA pand aan de Eikenlaan 4 gekraakt heeft. In zo’n gebruiksovereenkomst zou onder andere komen te staan dat de aanwezigheid van de jongeren in het pand getolereerd wordt zolang er nog geen kopen of huurder voor het pand gevonden is.

Het pand aan de Eikenlaan 4 is gekraakt door een groep jongeren die het pand gebruiken als ontmoetingsplek. Er huizen onder andere enkele jonge kunstenaars en er is een indoor skatebaan aangelegd. De jongeren maken de gemeente het verwijt dat er in Alphen te weinig faciliteiten voor jongeren zijn. De gemeente is het hier niet mee eens, en wijst naar Het Kasteel en Max, en naar de diverse buurtcentra.

Onlangs hielden de jongeren een open dag. Zowel Alphenaartje als Jo Schriek schreven daarover.

Leidsch Dagblad: Alphen wil overeenkomst met krakers

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.