Bestuur Dierenbescherming Alphen opgestapt

Het Leidsch Dagblad meldt dat het bestuur van de Alphense afdeling van de Dierenbescherming afgelopen week is opgestapt. Dit na een motie van wantrouwen van de leden en de vrijwilligers. Uit het artikel blijkt dat de motie van wantrouwen is ingediend omdat het bestuur niet open is, en ook geen enkele waardering toont voor de vrijwilligers van de dierenbescherming. Het afgelopen jaren zijn dan ook een aantal vrijwilligers opgestapt.

Ook bestaat er bij de leden onvrede over de nieuwbouwplannen van een nieuw asiel in Alphen. Marga Jeucken, lid van het interimbestuur, zegt daarover in het Leidsch Dagblad:

Volgens Jeucken zagen veel leden en vrijwilligers met lede ogen aan hoe het bestuur omging met de nieuwbouwplannen. ,,Op 6000 vierkante meter bij De Hooge Burch in Zwammerdam zou een asiel van 1,2 miljoen euro moeten verrijzen. Grootheidswaan. We hebben best wel wat geld, maar dit plan is financieel absoluut niet haalbaar. De particulier met wie ze onderhandelden heeft er overigens ook een stokje voor gestoken, maar wij werden niet op de hoogte gesteld.’‘

Een nieuw asiel is nodig omdat de dierenbescherming moet verhuizen vanaf het Rietveldsepad. Dit omdat de eigenaar van de lokatie waar de dierenbescherming nu zit zelf meer ruimte nodig heeft. De dierenbescherming is nu tijdelijk verhuist naar de Opaalstraat 1 in Alphen, maar zal daar eind juli 2005 al weer weg moeten. Nieuwbouw is dus hard nodig.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.