21 mei inschrijfdag vakantiespel

Van 8 tot en met 12 augustus wordt in Alphen aan den Rijn voor de 47e maal het Vakantiespel georganiseerd. Dit jaar staat alles in het teken van fantasieland en het thema is dan ook heel toepasselijk "Tis hier fantastisch". Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich in de laatste week vermaken met allerlei activiteiten zoals vossenjacht, theatervoorstelling, sport, spel en knutselen.

Inschrijven deelnemers

Op zaterdag 21 mei zullen de inschrijvingen voor het Vakantiespel 2005 van start gaan. Dat zal dit jaar op een andere manier plaatsvinden omdat het Vakantiespel vorig jaar in slechts 2,5 dag was uitverkocht. "In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we dit jaar één inschrijfdag", aldus Martijn Rijnbeek, woordvoerder van de stichting. "De afgelopen jaren verliep de inschrijving steeds sneller. Waar het 2 jaar geleden nog 10 dagen duurde voordat we vol zaten, was het vorig jaar in 2,5 dag uitverkocht. Door nu te kiezen voor één inschrijfdag hebben we, naar onze mening, niet een onverantwoorde keuze gemaakt". De inschrijvingen zullen plaats vinden op het terrein van de Alphense Atletiekvereniging (AAV’36), gelegen op de Sportlaan. De inschrijving start om 09.30 uur en zal tot 16.00 uur duren, tenzij het maximum van 1600 deelnemers eerder is bereikt.

Verbetering

Martijn Rijnbeek: "Wij denken door deze inschrijfdag ook de service naar ouders te verbeteren. Normaal gesproken gooide je je aanmelding door de brievenbus bij een inschrijfadres, en moest je er maar vanuit gaan dat alles aangekomen en duidelijk was. Nu hebben we inschrijfteams zitten waar inschrijvende ouders/kinderen nog wat uitleg kunnen geven. En je weet meteen of je aanmelding is aangekomen".

Om het wachten wat aangenamer te maken, kunnen de kinderen zich vermaken met spelletjes, is er popcorn of suikerspin en zijn de vertrouwde vrijwilligers weer aanwezig. Naast al dit vermaak is er ook een infokraam aanwezig voor eventuele vragen. "Hoewel het verwerken van de inschrijvingen het belangrijkste is, moet het ook een gezellige dag worden. En bovendien: het vermaken en op leuke wijze bezighouden van kinderen zit in ons bloed dus dat zullen we op 21 mei ook zeker niet nalaten. Ouders die hun kinderen komen aanmelden, kunnen de kinderen zeker meenemen naar het terrein van AAV’36", aldus Martijn Rijnbeek.

Inschrijfformulier

Deelnemers aan het Vakantiespel kunnen het inschrijfformulier vinden op de internetsite: www.vakantiespel.com. En de formulieren zijn vanaf eind april te verkrijgen op alle basisscholen in Alphen aan den Rijn. "Er waren wat misverstanden omtrent het aantal kinderen dat iemand kan aanmelden. Daarover kunnen we duidelijk zijn: dat is niet anders dan andere jaren. Eén persoon kan namens een groep kinderen de inschrijvingen komen verzorgen. Het is niet zo dat iedere ouders alleen zijn/haar eigen kind kan inschrijven", vertelt Martijn.

Meer info

Het 47e Vakantiespel wordt georganiseerd van 8 tot en met 12 augustus. Vrijwilligers kunnen zich nog steeds aanmelden via de site: www.vakantiespel.com. Meer informatie is te vinden op www.vakantiespel.com of te verkrijgen via de Vakantiespel Informatielijn: 06-25443311. De deelname prijs voor kinderen is ook dit jaar weer slechts € 8,50.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.