Waarschuwing voor oplichting

Een man die zich voordeed als koerier van TGP-post, heeft op donderdag 7 april in Alphen aan den Rijn geprobeerd een bejaarde vrouw op te lichten. De man belde bij de vrouw aan en zei voor haar een pakje te hebben. Hoewel ze geen pakje verwachtte, liet ze de man binnen in haar woning. De vrouw kon het pakje echter alleen in ontvangst nemen als ze een geldbedrag met haar betaalpas zou betalen. Op het moment dat de vrouw aangaf niet van plan te zijn te pinnen verliet de man de woning.
De man is ca 1.75 lang, heeft een Noordafrikaans uiterlijk, donkere ogen en zwart haar.   
De politie waarschuwt om bezorgers van goederen, zeker als die niet verwacht worden, niet binnen te laten en bij twijfel niets te betalen. Pakjes van TGP post kunnen in een later stadium altijd bij een postkantoor worden afgehaald.
Mensen die recent een zelfde ervaring hebben gehad worden verzocht contact op te nemen met Politie Hollands Midden, telefoon 0900-8844

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.