AZC Spreyhout gepromoveerd

Op zondag 10 April was de laatste wedstrijd van de KNZB zwemcompetitie voor de zwemmers van AZC. In Voorburg moest gezwommen worden tegen de teams van WZK (Wassenaar) en AZL (Leidschendam). Gezien de stand in de competitie, 2e van de kring en 2e van Nederland in de zgn. landelijke A1 competitie, was het een belangrijke wedstrijd waar een goede voorbereiding aan vooraf gegaan was. Tijdens de wedstrijd bleek dit ook zeker het geval want menig persoonlijk record werd gebroken en vele medailles, individueel als ook in de estafettes, werden behaald.

Met totaal 45 zwemmers, 4 begeleiders, 4 officials en een groep vaste (ouders) supporters werd om 12.15 uur, Alphen aan den Rijn (vanaf zwembad de Thermen) met de bus verlaten. Gedurende de rit werd nogmaals de nadruk gelegd op het belang van de wedstrijd en werden de laatste wijzigingen etc. doorgenomen. Onderleiding van trainer Olaf Groet werd, na het inzwemmen, de wedstrijd aangevangen met 2 maal winst op de estafette programma?s.  Daarna volgde nog ruim 20 andere programma nummers waarop regelmatig een podiumplaats behaald werd. Als afsluiting werden de beide estafette onderdelen wederom ruimschoots gewonnen.

Net als in Voorburg werden in andere zwembaden door het gehele land vergelijkbare wedstrijden gezwommen voor deze competitie. In totaal nemen 86 teams deel aan de A1 competitie, waarvan er 10 promoveren naar de landelijke C competitie.
Voor aanvang van deze 5e en laatste wedstrijd stond AZC landelijk op een 2e plaats en gezien de prestaties en de tot nu toe bekende puntentellingen, is de selectie er wederom in geslaagd om te promoveren.

Mede dankzij de inspanningen van hoofdtrainer Hans Wertheym, de trainers en commissieleden, maar natuurlijk vooral de selectiezwemmers van Sprey Hout?AZC kan terug gekeken worden op een zeer goed seizoen. Na gepromoveerd te zijn in het seizoen 2003-2004, werd na de 1e wedstrijd van het huidige seizoen gelijk duidelijk waar de ambities van de selectie lagen. Met uitstekende prestaties tijdens de competitiewedstrijden, de zgn. Vijfkamp en op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen, eerder dit jaar, nu dus wederom promotie in de KNZB verenigingscompetitie. Het zwemseizoen is nog niet afgelopen en er wordt momenteel nog volop getraind voor de verschillende Nederlandse kampioenschappen die tot en met juni nog op het programma staan.

Om de promotie in de competitie te vieren werd, ter afsluiting van de wedstrijddag, door vrijwel de gehele selectie, na terugkomst in Alphen, een bezoek gebracht aan de plaatselijke pizzeria. Hier werden tevens nog een record aan kring en KNZB prestatiemedailles aan de verschillende zwemmers uitgedeeld, agv de prestatie in het afgelopen jaar.  Tevens werd de AZC zwemafdeling wisselbeker uitgedeeld aan Paul Berendsen.

image

Voor meer informatie over de zwemafdeling van Sprey Hout-AZC en de wedstrijden: www.alphensezwemclub.tk

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.