Raad is voor een wandelbos

De gemeenteraad is voor de aanleg van een wandelbos. Een wandelbos is één van de door de Alphenaren aangewezen projecten van de actie "Wat te doen met 10 miljoen". Eerder was al door de gemeente bekend gemaakt dat uit een peiling was gebleken dat meer dan 80% van de Alphenaren voor een wandelbos is.

Afgelopen week was het woord nu aan de gemeenteraad. Die stemde voor, vooral ook op basis van de brede steun van de bevolking. De verwachting is nu dat in 2007 de eerste bomen geplant zullen worden in het nieuwe wandelbos. Het nieuwe wandelbos wordt aangelegd ten noorden van het Zegerslootgebied. Het bos zal een oppervlak hebben van 16 hectare.

Een aantal partijen stemden tegen. De Alphense VVD vind het zonde van het geld om een wandelbos aan te leggen, en vind dat de € 1,8 miljoen die voor dit plan is uitgetrokken beter voor andere zaken gebruikt kan worden. Hierbij denkt de VVD vooral aan het onderhoud van bestaand groen. De VVD is vooral boos dat het onderhoud van het nieuwe bos straks extra geld gaat kosten, terwijl het maar om een heel klein stukje bos gaat – 16 hectare is immers niet zo heel erg veel.

Alphen Lokaal is ook tegen, want meneer De Leuw geeft liever geld uit aan het opknappen van het Bospark. Ook Beter Alphen is tegen, want Wil Verschuur is bang dat het bos een tippelzone of een homo-ontmoetingsplek wordt.

Omdat de rest van de raad echter niet tegen was, is het plan toch goedgekeurd. Dit is goed nieuws, want een stukje natuur erbij in de buurt kan nooit kwaad, ookal is het maar een klein stukje. Zelf vind ik de lokatie alleen niet echt gelukkig gekozen, want het is geen deel van Alphen dat op loopafstand is van veel Alphenaren, en om doorheen te fietsen wordt het nieuwe bos natuurlijk veel te klein.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.