Politie organiseert caravancontrole

De politie in Alphen aan den Rijn organiseert op zaterdag 9 april van 10.00 tot 16.00 uur op het terrein van het politiebureau een gratis veiligheidscontrole van caravans en vouwwagens.
Tijdens deze controle wordt met name gelet op de belangrijke veiligheidsaspecten en op wettelijke aspecten (papieren, het gewicht en de staat van de banden) rondom de caravan en vouwwagen.

Er blijkt nog steeds het misverstand te bestaan dat onderhoud niet nodig is, omdat de caravan of vouwwagen het grootste gedeelte van het jaar stilstaat. Maar juist doordat een caravan langere tijd achtereen stilstaan, bestaat er het gevaar dat banden en gasslangen uitdrogen. Het is dus van belang om jaarlijks uw caravan of vouwwagen te laten controleren.

Om teleurstellingen te voorkomen, worden geinteresseerden geadviseerd zich tijdig op te geven als zij een caravan of vouwwagen voor controle willen aanbieden. Belangstellenden kunnen zich tot donderdag 7 april telefonisch aanmelden bij de receptie van het politiebureau via telefoonnummer 0900 ? 8844. Het bureau is gevestigd aan de Oudshoornseweg 70.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.