Meer toezicht rond de Zegerplas

Het toezicht in het recratiegebied Zegersloot zal worden uitgebreid. Dit is deze week bekend gemaakt door wethouder Groen in ‘t Wout. De gemeente doet dit om de veiligheid van het gebied te vergroten.

Nu komt het regelmatig voor dat er vuurtjes gestoken worden in het Zegerslootgebied door jongeren. Ook liggen er, vooral na zomeravonden, rond de steigers langs de Zegerplas veel lege drankflessen. Ook komt het voor dat er auto’s en brommers in het gebied rijden, wat niet is toegestaan. Daarnaast zal er ook meer toezicht op honden en hun baasjes worden gehouden, want in het hele gebied (met uitzondering van het hondenstrand) geldt een aanlijnplicht voor honden.

Het toezicht in het Zegerslootgebied is overdag in handen van de dienst Toezicht Handhaving Openbaar Gebied. Na zonsondergang is de politie verantwoordelijk voor de veiligheid in en rond de Zegerplas. De gemeente heeft onlangs de afspraken met Justitie aangehaald, waarbij het vanaf nu niet meer mogelijk zou moeten zijn om onder bekeuringen wegens overtredingen uit te komen.

Leidsch Dagblad: Strenger toezicht in Zegersloot

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.