Aantal auto-inbraken in 2004 gedaald

Het aantal geregistreerde auto-inbraken in de gemeente Alphen aan den Rijn is in 2004 gedaald tot 786. Dat zijn er 56 minder dan in 2003. Hiermee zet de daling voort die sinds 2002 is ingezet – toen er nog 1128 keer in een auto is ingebroken. De gemeente schrijft de resultaten toe aan de actie NIETS ERIN … NIETS ERUIT die in 2003 van start is gegaan.

Tijdens deze acties spreken medewerkers van de dienst Toezicht en Handhaving Openbaar Gebied (THOG) en agenten van de politieteams Alphen Centrum en Ridderveld autogebruikers aan op het zichtbaar achterlaten van spullen in hun auto. Ook geven ze tips om auto-inbraak te voorkomen. Ook dit jaar wordt deze actie weer herhaald. Omdat blijkt dat de meeste auto-inbraken in het voorjaar plaatsvinden zal ook dit jaar de actie weer van eind maart tot eind mei lopen. Ook wordt de actie herhaald in het najaar.

Tijdens de actieperiod estoppen medewerkers van de afdeling THOG en van de politie flyers achter de voorruiten van auto’s. Door middel van die flyer’s worden inwoners gewezen op hun verantwoordelijkheid waar het gaat om het (zichtbaar) achterlaten van waardevolle spullen in en het goed afsluiten van hun auto. Ook worden folders verspreid met tips om inbraak in de auto te voorkomen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.