CBK exit

Het CBK in Alphen aan den Rijn gaat verdwijnen. Gisteravond heeft de gemeenteraad ingestemd met een bezuinigingsvoorstel van 130.000 EURO op het Centrum voor Beeldende Kunst naast de Adventskerk. Dit betekent het einde van de galerie. Drie medewerkers van het CBK zijn direct ontslagen, de anderen gaan er in uren op achteruit. Directeur Hofman van het CBK is woedend en spreekt van visieloze dorpspolitiek [die] de professionele kunst in het Stadshart de nek om heeft gedraaid’.

Wie zal het CBK missen ?

Vorig jaar was al sprake van sluiting van het CBK, maar de bezuiningsplannen werden destijds danig afgezwakt, wat voor het CBK dus uitstel van executie heeft betekend. Nu is toch het doek gevallen voor het CBK. Uiteraard is dat heel vervelend voor de medewerkers die nu geen werk meer hebben, maar ergens vraag ik me af wie het CBK zal missen.

De enige keer die ik mij kan herinneren dat het CBK de Alphense burger actief benaderd heeft was toen men druk aan het protesteren was tegen de bezuinigingsplannen, zo vlak voor de gemeenteraadsvergadering vorig jaar waarin het bestaan van het CBK nog net iets verlengd werd. Voor de rest heb ik nooit erg het idee gekregen dat het CBK actief op zoek was naar contact met de Alphense burger, terwijl die wel voor de kosten van het CBK opdraaide.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.