Politie tevreden over 2004

De politie Hollands-Midden is tevreden over haar prestaties van het afgelopen jaar. Dit is zij omdat aan de ene kant het aantal meldingen en aangiftes daalde, terwijl aan de andere kant zowel het aantal aangehouden verdachten als het aantal opgeloste misdaden gestegen is. In 2004 is het aantal meldingen gedaald met 6%, en het aantal aangiftes met 6,5%. Daar staat tegenover dat het aantal aanhoudingen is gestegen met 5,6%, en het aantal verdachten dan aan het OM is overgedragen is zelfs met 13,3% gestegen.

Het aantal geweldsdelicten in Hollands Midden is in 2004 afgenomen. Het aantal aangiftes is in 2004 gedaald, en tegelijkertijd lukte het de politie om een groter percentage geweldsdelicten op te lossen (54,1% in 2004 tegen 47,5% in 2003). Het aantal woninginbraken is fors gedaald, van 3124 naar 2457.

Qua het aantal bekeurde verkeersovertredingen is Hollands Midden ook erg tevreden over haar prestaties. Het aantal boetes dat werd uitgeschreven voor door rood licht rijden bedroeg 11.681. Voor het overtreden van de maximum snelheid werden 178.983 bekeuringen uitgeschreven.

Het volledige jaarverslag van de politie Hollands Midden is vanaf 29 maart 2005 te lezen op haar website, www.politie.nl/hollands-midden.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.