Nieuwe snelheidscamera op N207

Vandaag is een nieuwe snelheidscamera op de N207 tussen Alphen en Leimuiden geplaatst. De nieuwe camera staat net voorbij de bult bij Rijnsaterwoude, net voorbij het stuk weg met een busstrook. Mogelijk dat op die manier geprobeerd wordt om het verkeer dat langs de busstrook rijdt wat af te remmen zodat de bussen van Connexxion nog een kleine kans krijgen om in te voegen, maar het is wel uitermate sneaky dat deze camera net nog op het stuk staat waar je naar beneden rijdt.

Voor de rest lijkt de doorstroming op de N207 alleen maar slechter te worden. Sinds de omlegging van het stuk tussen Alphen en de Kruisweg lijken de files ‘s ochtends Alphen uit en ‘s middags Alphen in alleen maar langer te worden. Zo rapporteert iemand op de N207 website ‘s ochtends een half uur te doen over het traject van de Jeltje de Bosch Kemperstraat totaan het kruispunt met de Kruisweg:

Ik merk dat ik er tegenwoordig ongeveer een half uur voor nodig heb om van het kruispunt bij de Jeltje de Bos Kemper straat / Eisenhowerlaan (het laatste stoplicht op de Eisenhowerlaan) naar het eerste kruispunt op de N207 (linksaf Woubrugge, rechtsaf Ter Aar) te komen. Ik doe dus een half uur over anderhalve kilometer ! De rest van die 15 kilometer die de N207 lang is doe ik vervolgens 10 minuten over.

…en dat stuk vanaf de Kruisweg naar Leimuiden moet je nu ‘s ochtends dus iets rustiger rijden.

‘s Avonds is het de andere kant op nu al de hele week foute boel, het hele traject Leimuiden – Alphen is één lange file de laatste weken.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.