Fusieplannen rond Rijn en Gouwe

Het lijkt er sterk op dat dagblad Rijn en Gouwe zijn langste tijd heeft gehad als min of meer zelfstandige krant. Deze week hebben PCM en Wegener plannen gepresenteerd om het Algemeen Dagblad samen met 7 regionale kranten om te bouwen tot een nieuwe krant. Kort gezegd houdt het plan in dat er een nieuwe krant komt, op tabloid (half) formaat, in 20 verschillende edities, met een deel algemeen nieuws, en (in de Randstad) een katern met plaatselijk en lokaal nieuws. Die krant komt dan in de plaats van het Algemeen Dagblad, het Rotterdams Dagblad, het Utrechts Nieuwsblad, de Amersfoortse Courant, de Haagsche Courant, de Goudsche Courant, de Dordtenaar, en onze eigen Rijn en Gouwe.

Sommigen zijn hier niet echt blij mee. Zelf weet ik het niet zo. Toen ik net samenwoonde heb ik een proefabonnement op de Rijn en Gouwe gehad, en ik was niet enthousiast. Ik heb de Rijn en Gouwe altijd zwak gevonden in alles wat niet lokaal en regionaal nieuws is. Op het gebied van economie en nieuws uit binnen- en buitenland vind ik de Rijn en Gouwe maar een zwakke broeder.

Toch heb ik (nog voor het fusienieuws bij mij bekend was) gekozen voor een abonnement op de Rijn en Gouwe, puur vanwege het lokale, maar dan wel in combinatie met een krant die wat minder oppervlakkig over de rest heenstapt. En nu hoop ik dan maar dat die nieuwe krant het lokale nieuws van de Rijn en Gouwe biedt, en dan in combinatie met een wat betere berichtgeving over de rest van Nederland en het economische, hoewel het AD echt niet aan dit niveau kan tippen.

Waar ik echter bang voor ben is dat het resultaat een krant wordt die het nieuws uit het hele Groene Hart dagelijks op één A4’tje propt en de rest van krant vult met oppervlakkige leut zoals het AD dat doet. Het is niet voor niks dat het AD in tien jaar tijd meer dan 100.000 abonnee’s heeft verloren. En als er dan misschien ook wel meer dan 300 journalisten de deur uitvliegen helpt dan ook niet mee.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.