Alphen krijgt grootste gevangenis

Afgelopen week is op een informatiebijeenkomst over de komst van een nieuwe gevangenis naast de Geniepoort bekend geworden wat eigenlijk al bekend was: er komt een nieuwe gevangenis in Alphen aan den Rijn. Het gevangeniscomplex zal gebruikt gaan worden om illegale vreemdelingen zonder identiteitspapieren die overlast geven of crimineel zijn op te sluiten. Tijdens hun opsluiting wordt vervolgens geprobeerd om het land van herkomst te achterhalen van de gevangenen. Naar het schijnt lukt dat in meer dan 90% van de gevallen, en worden de illegalen op het vliegtuig naar hun thuisland gezet. De overigen 8% wordt na uitzitting van een straf door de politie op de trein gezet op het station Alphen richting de plaats waar ze opgepakt zijn.

Het is de bedoeling dat het gevangeniscomplex in oktober 2006 al gereed is. Het gaat plaats bieden aan maximaal 1316 illegale vreemdelingen in tweepersonnscellen. Het gebouw wordt maximaal 18 meter hoog – net zo hoog als de huidige Geniepoort. Om het complex komt een 5 meter hoge witte muur te staan. De verwachting is dat door de komst van deze gevangenis veel werkgelegenheid wordt geschapen in de vorm van 780 arbeidsplaatsen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.