Ten Brink begint rechtzaak tegen Consumentenbond

Supermarkteigenaar Ten Brink van de C1000 in de Herenhof begint een rechtzaak tegen de Consumentenbond. De reden hiervoor is dat Ten Brink van mening is dat de Consumentenbond ongenuanceerd heeft bericht over de webcam die Ten Brink sinds enkele maanden in zijn winkel heeft staan.

Het idee van deze webcam is dat fabrikanten kunnen zien hoe consumenten reageren op aanbiedingen. De beelden van de website zijn in te zien op de website www.allesoverfabrikanten.nl. De Consumentenbond trok eind november vorig jaar fel van leer tegen deze camera, omdat ze vinden dat deze de privacy aantast.

Ten Brink van C1000 en Gerard Rutte van www.allesoverfabrikanten.nl voelen zich echter ten onrechte aangevallen. Zij beschuldigen de Consumentenbond ervan makkelijk te willen scoren ten koste van hun initiatief, zo schrijven zij:

Het lijkt erop dat de Consumentenbond de ?webcamcase? misbruikt voor eigen publicitair gewin. Door het plaatsen van ongefundeerde en suggestieve teksten in onder meer De Consumentenbond Gids en op de website van De Consumentenbond, heef de bond opzettelijke getracht commerci?le en publicitaire schade toe te brengen aan de supermarkt alsook aan de website www.allesoverfabrikanten.nl.

Als je actie wil ondernemen tegen iedereen die suggestieve teksten plaatst kun je wel bezig blijven natuurlijk. Wel slim natuurlijk van Ten Brink en Rutte om het hele verhaal na een paar maanden weer op te rakelen door een rechtzaak te beginnen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.