Synchroonzwemmers AZC klaar voor NJK2005

De juniorenploeg van SpreyhoutAZC zijn na veel trainen klaar voor het Nationale Jeugdkampioenschap (NJK) Synchroonzwemmen welke 19 en 20 maart aanstaande in Harderwijk gehouden zal worden.  De juniorenploeg van AZC bestaat uit negen meiden die elke week zes uur trainen voor hun sport.

image

Na de zomervakantie zijn ze in eerste instantie begonnen met het opnieuw opbouwen van de conditie met trainingen op de vrijdagavond, maar daarnaast werd er ook al meteen hard gewerkt aan lenigheid en techniek op de zaterdag. Ook werd begonnen met het instuderen van de uitvoering op muziek. Dit jaar is gekozen voor een uitvoering op basis van het nummer "Black Perl” – een compilatie van muziek uit Pirates of the Carribean van vier minuten. Elke zaterdag is er zo een stukje verder gewerkt aan de uitvoering van dit nummer.

De eerste "vuurdoop" vond plaats in december 2004, tijdens de Electrolux waterpoloweek, toen een demonstratie van het nummer gezwommen is. Op die manier werd duidelijk welke punten goed en minder goed waren. In de eerste week van januari is vervolgens extra hard getraind om de zwakke punten uit het nummer te halen. Ook werd er nog steeds flink op techniek getraind, omdat dit op het NJK zwaar meetelt in de eindscore.

Extra nummers

In januari is door de trainerscommissie van AZC besloten dat de Juniormeisjes ook met een solo en een duet uitkomen op het NJK.

Melanie Domburg zal een solo uitvoeren op muziek uit de film Van Helsing. Melanie Domburg, Channique Gerritsen en Linithia Klein Heerenbrink zullen samen een duet zwemmen op de muziek "Ocean of Fire".

Deze extra nummers betekenen een extra trainingsbelasting voor zowel de trainers van AZC als voor de junioren.

Ook in februari 2005 hebben de dames weer extra getraind op de zondagavond. Vanaf half februari werd er door de week ook ‘s ochtends twee keer getraind op techniek van 7:00 tot 8:00. ?s Ochtends vroeg op de fiets in de sneeuw, schoolspullen mee om na de training gelijk door naar school te kunnen gaan. Ook in de voorjaarsvakantie is er trainigsweek om de puntjes op de I te zetten. In deze week hebben de junioren ongeveer 25 uur getraind.

Afgelopen vrijdag 11 maart is er nog een demonstratie gegeven in De Thermen, bij wijze van generale repetitie. De junioren moeten nu klaar zijn voor een gezellig en sportief NJK in Harderwijk met goede hoop een hoge klassering. Melanie Domburg, Linthia Klein Heerenbrink, Elianne van Hoogdalem, Marlinde van de Boogaard, Indy Kruit, Sanne Wouters, Pauline Forma, Patricia Jehee en Channique Gerritsen gaan er in elk geval voor!

image

De juniorenploeg van Spreyhout AZC

 

Het mag duidelijk zijn dat de juniorenploeg van Spreyhout AZC de afgelopen maanden heel erg hard getraind hebben op hun uitvoering. Hen is dan ook alle succes toegewenst tijdens het kampioenschap in Harderwijk komend weekend. Het is te hopen dat hun enthousiasme en inzet daar beloond wordt.

 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.