OM onderzoekt rol voogd Savanna

Het Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat er begonnen is met een strafrechterlijk vooronderzoek naar de rol van de gezinsvoogd die namens het Bureau Jeugdzorg Savanna begeleid heeft. Men is dit onderzoek begonnen op basis van het politieonderzoek dat is uitgevoerd naar aanleiding van de dood van dit meisje.

Op basis van dit politieonderzoek lijkt het er op dat de voogd heeft nagelaten in te grijpen, terwijl zij dat wel had moeten doen om de veiligheid van Savanna te waarborgen. De voogd heeft mogelijk te lang verzuimd om te reageren op de signalen die vanaf verschillende kanten kwamen, zoals van buurtbewoners en andere zorginstellingen.

In het Leidsch Dagblad van afgelopen zaterdag is een uitgebreid verhaal geschreven over de rol van de gezinsvoogd, op basis van een rapport van de Inspectie Jeugdzorg.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.