Enige overlast door sneeuwval

Was Alphen afgelopen zondag al wit, vandaag is er nog veel en veel meer sneeuw gevallen in het grootste deel van Nederland. Toch lijkt het er op dat zowel de ochtend als de avondspits redelijk rustig verlopen zijn, ondanks (of dankzij?) de waarschuwingen afgelopen woensdagavond. In de ochtendspits had ik wel enige vertraging in de richting Amsterdam op de N207, maar dat kwam meer door kijkers naar een vreemd geparkeerde auto dan door het slechte weer, want de wegen waren goed begaanbaar.

Ook in de avondspits waren er in elk geval op de N207 weinig problemen, hoewel de snelheid er ook weer niet echt in zat. Wel was het op de wegen in Alphen zelf behoorlijk glibberen, maar omdat iedereen rustig aan deed viel het allemaal wel mee. Ik ben benieuwd of de politie morgen noch melding doet van meer ongevallen dan gebruikelijk in onze regio.

image

Besneeuwde wegen in Alphen, hier de Van Boetzelaerstraat heden middag

Wel is het in de loop van de avond steeds gladder geworden – op dit moment wordt gewaarschuwd voor gladheid, ook op de snelwegen. Connexxion heeft al rond achten vanavond besloten om de bussen van de weg te halen in verband met de gladheid. Overigens is de pret nog niet voorbij, want het KNMI verwacht nog veel meer sneeuw in de komende uren:

Het KNMI verwacht nog meer sneeuw en heeft extra waarschuwingen uitstaan. Niet alleen het noorden en westen krijgen er nog sneeuw bij maar in het hele land sneeuwt het vandaag. Bovendien kan het door het sneeuwdek in de nacht van donderdag op vrijdag streng vriezen met plaatselijk temperaturen van 10 tot 15 graden onder nul. Mogelijk wordt dat de koudste nacht in maart sinds 1971. Het winterse weer met vorst en sneeuw houdt dus nog aan, maar na het weekeinde wordt het waarschijnlijk minder koud.

image

Sneeuwval vanavond
Met dank aan Ria van Ark voor het beschikbaar stellen van deze foto.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.