De eerste Zomermarkt is reeds geweest en was zoals altijd weer een groot succes!

De volgende zomermarkten worden gehouden op donderdag 8 en 22 juli en op donderdag

5 en 19 augustus worden van 09.30 uur tot 17.00 uur in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Het gebied van de Zomermarkten omvat o.a. de volgende winkelstraten: Thorbeckeplein, Hooftstraat, Aarkade, Van Mandersloostraat, Van Boetzelaerstraat, 1e stuk Raadhuisstraat, Pieter Doelmanstraat, Julianastraat, Rijnplein en St. Jorisstraat.

In de eerder genoemde winkelstraten in het centrum laat een groot deel van de gevestigde ondernemers zich beide dagen van hun beste kant zien en hebben zij diverse aanbiedingen buiten hun winkel op de kraam uitgestald.

Naast de gevestigde ondernemers zijn diverse hobbyisten, kunstenaars, handelaren, en standwerkers vertegenwoordigd.

De standwerkers demonstreren hun producten en geven tevens uitleg over de werking van deze producten. Deze uitleg valt vaak samen met een grote dosis humor.

Voor de jeugd staan er diverse attracties opgesteld op het Thorbeckeplein en het Rijnplein zoals een draaimolen, zweefmolen en luchtkussen, van het luchtkussen kan gratis gebruik gemaakt worden.

Op het Rijnplein wordt ook dit jaar weer de kindermarkt gehouden. Kinderen kunnen zich voor een kraampje inschrijven om hun overtollige speelgoed en kleine huishoudelijke artikelen te verkopen. De kosten voor een kinderkraampje bedragen € 7,50 voor een dag, de kinderen kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 0182-525508 of via info@dynamicpromotions.nl.

Donderdag 8 juli zal er om 15.00 en 16.00 uur een straattheatervoorstelling te zien zijn van Theater Kamak op het Rijnplein.

Theater Kamak is een theatergroep voor acteurs met een verstandelijke handicap uit Hengelo. Tijdens de tournee spelen ze de interactieve straattheatervoorstelling “Hare Majestoot”.

Hare Majesteit is de mooiste, Hare Majesteit is de beste en Hare Majesteit is de slimste. Ieder moment van de dag wil ze daarvan genieten en daarom moeten haar onderdanen zich permanent beschikbaar houden om haar lof toe te zwaaien, haar te eren en toe te juichen.

Geef je mening